23 maj 2022

Sales Development Manager

DHL eCommerce Solutions söker: Sales Development Manager


Om jobbet

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag – Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Det som är unikt hos oss på DHL är våra medarbetare. Vi på eCommerce Solutions är ett litet team som ofta jobbar tillsammans och där ingen dag är den andra lik. eCommerce Solutions är certifierade både som Top Employer och Great Place To Work. Att våra medarbetare trivs på jobbet står högst upp på vår agenda. Vi jobbar tätt tillsammans och vår devis är att vi ska att ha roligt på jobbet. Detta kan vi endast uppnå där alla bidrar till en öppen, ärlig och prestigelös miljö tillsammans och där alla i teamet är lika viktiga.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som Sales Development Manager får du en utvecklande och spännande roll där du ansvarar för att driva utveckling och förbättringsinitiativ för vårt ehandelserbjudande. Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

 • Följa upp de KPIer som används för att mäta försäljningsresultat
 • Ansvara för utvecklingsagendan med tillhörande aktiviteter
 • Driva försäljningsutvecklande aktiviteter och projekt eller delta som resurs i dessa
 • Vara gränssnitt mot specialister på huvudkontoret i Bonn
 • Driva regelbunden utbildning inom relevanta produkter, marknadstrender, konkurrenter och annat kopplat till försäljningen.
 • Agera bollplank och stöd till säljaren vid olika frågor i olika delar av Säljprocessen
 • Vara vår huvudkontakt vid kontakt med försäljningsavdelningen
 • Bistå i Konkurrent- och omvärldsbevakning
 • Säkerställa att kampanjer, projekt och initiativ genomförs enligt plan.
 • Arbeta tillsammans med produktchefer för att säkerställa full effekt av utvecklingsarbete och kommunikation.
 • Arbeta tillsammans med marknadsavdelningen och säkerställa relevant, korrekt, och attraktiv kundkommunikation

Profil & Bakgrund

För att lyckas i den här rollen ser vi gärna att du har:

 • Erfarenhet från transportmarknaden i Sverige och internationellt
 • Högskoleutbildning med inriktning mot logistik, ekonomi, marknad eller motsvarande kunskaper
 • Stor erfarenhet av försäljning, både i dagliga frågor likväl som på strategisk nivå
 • Erfarenhet av nätverksbaserad/terminalhanterad produktion
 • Kunskaper om ehandel, konkurrenter och marknaden i Sverige
 • God kunskap i Microsoft Office, primärt PowerPoint och Excel
 • Mycket god planeringsförmåga och struktur
 • Goda kunskaper i svenska såväl som engelska i tal och skrift

Nedan kännetecknar dig som person:

Du älskar att vara drivande och du är målinriktad, social och engagerad. Du har goda ledaregenskaper (indirekt ledare), är ansvarsfull, analytisk, tydlig, uthållig och strukturerad. Innovativt tänkande och en förmåga att kunna utmana och ifrågasätta befintliga lösningar är egenskaper som värderas högt. Utöver detta krävs egenskaper i form av affärsmässighet och mod för att passa in i rollen.

Tjänsten är tillsvidare med 100 % tjänstgöringsgrad och du kommer att vara placerad på vårt moderna huvudkontor i Frösunda.

Vad erbjuder vi dig?

Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential – vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer och Great Place To Work vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat.

Vill du också vara med? Välkommen med din ansökan senast 31 Maj, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor, vänligen kontakta Jonas Lindell på email: jonas.lindell@dhl.com

Häng med oss bakom kulisserna, följ oss på Instagram. Eller kika närmare på DHL – vårt varumärke, DHL Freight – globalt eller DHL Freight Sverige

Enligt EU-direktiv (2009/52/EG) måste vi som arbetsgivare kunna påvisa våra medarbetares rättighet att arbeta inom EU. Vid en anställning på DHL måste du därför kunna uppvisa din rätt att arbeta inom EU genom medborgarskap (exempelvis pass) eller i annat fall uppvisa ditt arbetstillstånd. Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater.

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL som finns i 220 länder och har 570 000 anställda. Genom sitt globala nätverk kan DHL erbjuda sina kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har cirka 4000 medarbetare och 65 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Läs mer och ansök här