19 november 2010

Dansbandsambassadörer stärker kommuns varumärke

Perstorps kommun, kommunen som tidigare var mest känd för ättiksflaskan satsar nu på dansbandsglans. Dansbandet Donnez är publikfavorit i SVT:s Dansbandskampen och kommunen är självklart med och stöttar bandet som nu blivit kommunens första ambassadörer. Tack vara bandets framgångar nämns kommunen allt oftare i media.
Kommunen har inte varit sena med att utnyttja den positiva marknadsföringen av orten och man framhåller gärna Donnez som ett positivt exempel på det entreprenörskap som finns i kommunen. I kommunchefen Mats Rydbys veckobrev har man gratulerat bandet till framgångarna och på kommunens hemsida och i annonser har man gjort detsamma.
Det finns också planer på att sponsra bussresor till Norrköping där programmet spelas in så att kommunens medborgare ska kunna vara på plats och heja fram bandet och på kommunens hemsida har man just nu en tävling där man kan vinna en resa till inspelningen av Dansbandskampen. Den som är bosatt i Perstorps kommun kan vara med och tävla. Kommunen sponsrar dock inte bandet som är en egen firma.
Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Thulin utesluter inte att man i framtiden kommer att utse fler ambassadörer för kommunen. Ambassadörer som talar väl om kommunen stärker kommunen som varumärke. Företagen i Perstorps kommun har dessutom olika kampanjer där man framhåller bandet, t ex finns Donnez eget spelsystem och i matbutiken kan man köpa Donnez-tröjor.
Källor: Lokaltidningen, Skånskan.se, Perstorp Kommun.