24 juni 2020

Certifierad Marknadsassistent

Certifiering sker via
Sveriges Marknadsförbund

Kurstips till

Dig som vill jobba med marknadsföring som marknadsassistent.

Övriga som vill skaffa sig ökade kunskaper om marknadsföring.

Studera på distans. Börja när du vill och få personlig handledning när du behöver.

Certifierad Marknadsassistent är en distansutbildning i marknadsföring för dig som vill jobba med marknadsföring på en praktisk nivå, med allt från Mässplanering till digitala medier. Det är en utbildning för dig som vill ta nästa steg i karriären.

I distansutbildningen Certifierad Marknadsassistent lär du dig grunderna i marknadsföring med en inriktning både på konsument- och producentmarknadsföring. Detta byggs på med moment inom digital marknadsföring, affärskommunikation, CSR, marknadsrätt och ekonomisk styrning. Detta är en praktisk marknadsföringsutbildning på distans som ger dig kunskap för att kunna jobba som marknadsassistent. Det är en effektiv distansutbildning som du läser på den tid och plats som passar dig bäst.

Utbildningen inleds med grundläggande marknadsföring (konsument och B2B) där vi tittar på hur hot och möjligheter ska analyseras, vilka yttre förutsättningar som finns samt hur ser kunder och konkurrenter ut. Du får verktygen som en marknadsförare bör ha. Vi får lära oss hur modeller kan appliceras inom de olika områdena producent- och konsumentmarknadsföring. Den digitala marknadsföringen är också ett viktigt område som tas upp. Sociala Medier, Annonsering, Mätning, SEO, det mesta berörs. Området Affärskommunikation är den mest omfattande delen där du får lära dig grafisk kommunikation, digital presentation, retorik och event/mäss planering. CSR, Corporate social responsibility, är ett avsnitt som handlar om hur ett hållbart tänkande bidrar till ökad lönsamhet. Ekonomiska styrhjälpmedel ger den viktiga kopplingen mellan kund, marknad och lönsamhet. Som marknadsförare är det viktigt att vara orienterad i de ekonomiska flödena i ett företag som tex budgetarbete, investeringskalkylering och finansiering. I juridikdelarna behandlar vi Marknadsrätt som idag är extra viktigt med tanke på upphovsrättsliga regler framförallt inom den digitala marknadsföringen etc.

KURSINNEHÅLL

Studieomfattning
Motsvarar ca 5 veckors heltidsstudier. Kan med fördel bedrivas som deltidsstudier. Du har 12 månader, fr o m leveransdatum, på dig att genomföra kursen. Du bestämmer själv i vilken takt du vill studera.

Förkunskaper
Gymnasieutbildning eller motsvarande utbildningsnivå alternativt kunskaper förvärvade på annat sätt rekommenderas.

Stödfunktioner
Mailsupport direkt av din personliga handledare.

Examination
Som grund för kursintyg, certifiering och godkännande på genomförd utbildning ingår:
Webbtentamen i olika moment samt ett flertal inlämningsuppgifter som bedöms av din personliga handledare.

Media
Till kursen finns en Internetbaserad studiesida från vilken du kommunicerar med din handledare. Du får aktuell information om dina studieresultat och du kan på ett överskådligt sätt få en bild av din studieprofil.
Internet, Interaktivt kursmaterial samt faktahäfte (.pdf).
Kurslitteratur (ingår i utbildningspaketet):
– CSR i praktiken
– Digital Marknadsföring
– Grafisk Kommunikation
– Mässguru
– Skriva i Sociala Medier

Systemkrav
PC eller Mac samt mobila enheter. Bredband. Internet Explorer, Safari, Chrome, Firefox eller Microsoft Edge. Utbildningen fungerar troligtvis på andra system. För fullständiga systemkrav klicka här.

Målgrupp
Du som vill jobba med marknadsföring som marknadsassistent.
Övriga som vill skaffa sig ökade kunskaper om marknadsföring.

Studieformat
Distansutbildning med handledarstöd.

Betalsätt
Faktura skickas.

Anmälan
Anmälan är bindande. För anmälan fyll i uppgifter nedan i formuläret.

Vill du veta mer om kursen?
Är du osäker på om detta är rätt kurs för dig eller vill du bara veta mer? Vi kan hjälpa dig och svara på dina frågor. Kontakta info@svemarknad.se

Kvalitetsutbildning
Utbildningen sker via xpectum AB, certifiering sker via Sveriges Marknadsförbund.
xpectum AB är ett utbildningsföretag som sedan 1996 har producerat distansutbildningar för företag och privatpersoner. De har över 20 års lång erfarenhet av distansutbildningar och har under den tiden utvecklat genomarbetade och väl fungerande pedagogisk modeller. Under hela utbildningen erbjuder de stöttning av meriterade handledare som svarar på kursdeltagarens frågor. xpectums främsta styrka är det kunskapskapital som finns knutet till företaget. Dels genom de ämnesexperter som tar fram och utvecklar utbildningarna. Dels genom de medietekniker som designer och producerar utbildningarna. Dels genom samarbetet med FAR som i 20 år agerat som kvalitetssäkrare. Medlemskapet i Almega utbildningsföretagen är en annan garant för att xpectum är ett seriöst utbildningsföretag.