18 augusti 2019

Carina Englundh ny chefredaktör för Trender & Tendenser

Carina Englundh
Carina, grattis till ditt nya jobb! Vad ser du framemot i din roll som chefredaktör för Trender & Tendenser?

”Varmt tack för förtroendet! Det ska bli oerhört roligt att få möjlighet att utveckla Tidningen Trender och Tendenser och ge medlemmarna fördjupad information om marknad och kommunikation.”
Vad gör dig till en bra chefredaktör för Sveriges Marknadsförbunds medlemstidning?

”Jag är utbildad journalist och har en marknadsekonom utbildning i botten samt har under de senaste tjugo åren arbetat med marknadsföring och kommunikation för både stora och mindre varumärken. ”
Hur ser du på tidningen idag och hur vill du driva den framåt?
Kommer du att göra några förändringar?

”Sveriges Marknadsförbunds vd Francesca O’Brien Apelgren initierade Trender & Tendenser till styrelsen 2015. Det blev tummen upp och Francesca träffade sedan kandidater till chefredaktörsjobbet. Hon gav Carin Fredlund uppdraget. De har tillsammans byggt upp en stark tidning som uppskattas mycket av medlemskåren.

Jag kommer att fortsätta att förvalta den analytiska ådran men kommer också förädla vissa delar. Tidningen kommer att bli mer medlemsorienterad. De som är medlemmar i Sveriges Marknadsförbund är marknadsförare och kommunikatörer som jag vill ge bra verktyg och insikter i en fartfylld och komplex omvärld. Marknadsförare och kommunikatörer arbetar hårt med att navigera  mellan olika intressenter på olika plan och min uppgift är att belysa detta i artiklarna och reportagen.”

Vad kan vi läsare förvänta oss för något innehåll?

”Jag kommer att arbeta tillsammans med gästskribenter och forskare inom marknadsföring och kommunikation. Medlemsreportage kommer att få mer utrymme och läsaren kommer att få ta del av många nya spännande rön.”
Sveriges Marknadsförbund fyller 100 år i år och kommer att fira det på Tendensdagen. Kommer du att vara på plats och bevaka?
”Självklart är jag på plats på Tendensdagen och bevakar årets viktigaste dag! Vi ses 17:e oktober!”

 
Här kan du läsa tidigare nummer av tidningen Trender & Tendenser