19 november 2015

Cannes Lion: Creative and Effective?

Lion statueFör många som arbetar inom marknadsföring är staden Cannes nära förknippad med festivalen som bär dess namn. I årtionden har Cannes-festivalen hyllat världens mest kreativa reklamkampanjer. Samtidigt som kreativ höjd i världsklass kan vara en fröjd att se, kan den även fungera som ett oerhört kraftfullt verktyg för annonsören om reklamen utformas på rätt sätt.
Under de senaste åren har Cannes-festivalen därför valt att även addera den nya kategorin Creative Effectiveness för att via den kunna belöna kreativa kampanjer som också driver faktisk effekt för kunden.
I artikeln ”Cannes Lion: Creative and Effective?” lyfter Millward Brown därför fram några olika aspekter i den kreativa gestaltningen som är centrala för att även kunna driva affärsmässig framgång och för att på så sätt kunna maximera avkastningen från dina kreativa byråers arbete.
Läs artikeln hos Millward Brown (PDF)
 
Tips:
För de av er som efter att ha läst artikeln vill veta mer om effektiv reklam har Millward Brown genomfört ett flertal studier som jämför vinnare från kreativitetstävlingar som Cannes-festivalen med vinnare i effektivitetstävlingar som brittiska Euro Effies. I dessa studier återkommer en central dimension som tydligt differentierar de verkligt effektiva kampanjerna från de som endast är kreativt fantastiska. Om du är nyfiken på att förstå mer kring denna dimension, kontakta Millward Browns svenske VD Björn Söderin på bjorn.soderin(@)millwardbrown.se och fråga efter artikeln Creativity in advertising: Eyebrows, Greek Banquets, a Violin and Some invisible fish.