4 februari 2017

Business, inspiration och utflykter på Milano-resan

Höga staden - Alta - i Bergamo är ett utflyktsmål under vår resa till Milano. Foto: Zuffe
Höga staden – Alta – i Bergamo är ett utflyktsmål under vår resa till Milano. Foto: Zuffe

Vår medlemsresa till Milano närmar sig. Nu är det bara lite mer än två månader kvar.
En intressant programpunkt på resan är det första studiebesöket, på fredag 21 april klockan 09:00. Det gör vi på Business Sweden i Milano. Där får vi veta allt om möjligheterna för svenska företag i Italien. Från hur man knyter kontakter med italienska företag – som kund eller leverantör – till hur man etablerar sig på plats.
Samma dag gör vi även ett studiebesök Eataly, det populära mat- och butikskonceptet som startade i Turin men nu sprids över världen med stor framgång. Varumärket är bildat av kombinationen av Eat och Italy och grundades av den italienske entreprenören Oscar Farinetto, som med utgångspunkt från gamla tiders saluhallar, med de allra bästa råvaror, velat skapa moderna butiker och restauranger, där italiensk matkultur och råvaror är en röd tråd. I år kommer även Stockholm att få sitt egen Eataly. Men, innan dess besöker vi Eataly i Milano, där små, lokala producenter samarbetar om att skapa ett matmecka. Efter rundvandring och information avslutar vi med avsmakning av godsakerna. Och kanske lite matshopping.
På lördagsmorgonen gör vi en utfärd till Bergamo, en timme från Milano.
Bergmo är en riktig pärla, som kan upplevas som två städer. ”Den nedre” – Bassa – med moderna bostads- och shoppingkvarter.  Och ”Den övre” staden – Alta, full av historia och kultur. Från den vackra katedralen till det roliga mausoleet över jonglören Rastelli.
Man tar sig mellan de två stadsdelarna med linbanan eller de backiga promenadvägarna.
Ett besök i Bergamo kan ge mersmak.  Det är intet bara fotbollsspelaren Glenn Strömberg, som haft svårt att lämna staden. Han bor kvar där än idag, efter avslutad proffskarriär, där de sista åtta åren var just i Bergamo-klubben Atalanta.
Vil du följa med på vår medlemsresa till Milano, Italiens centrum för mode, marknadsföring och media, kontakta info@svemarknad.se.
Resan äger rum 20 – 23 april och bjuder på intressanta studiebesök (bland annat alltså de två här ovan), trevligt sällskap, intressanta diskussioner, kultur och kulinariska upplevelser.
Vi lyfter från Arlanda med SAS torsdagen den 20 april klockan 09:25 och landar i Milano knappt tre timmar senare. På söndagen återvänder vi till Stockholm.
Vårt hotell, fyrstjärniga Doria Grand Hotel,  ligger mitt i stadens kommersiella centrum, i närheten av Centralstationen med promenadavstånd till shoppinggatan Corso Buenos Aires. På några minuter med tunnelbanan når man både Domen och Gallerian Vittori Emanuel.