4 maj 2015

Erfarenhetsutbytet höjdpunkt när föreningarna träffades

 IMG_2323-2
Ett vårigt Halmstad var platsen för årets föreningskonferens som gick av stapeln under aprils sista dagar.

De lokala marknadsföreningar som slutit upp fick chans att under en halvdag diskutera gemensamma frågor kring medlemskapet i Sveriges Marknadsförbund och utbyta erfarenheter. Dessutom fick man chans att göra ett studiebesök på en av stadens mest kända platser, Tylösand och umgås över en trevlig middag.
Canita Dagård från värdföreningen, Marknadsföreningen i Halland, såg erfarenhetsutbytet som en av höjdpunkterna.
– Hur andra jobbar med events, medlems- och partnerrekrytering. Samt fördelning styrelse och eventuellt anställda. Mer tid av detta blir det nästa konferens, då fokus den här gången även skulle ligga på var står förbundet idag och vad förbundet kan tillföra föreningarna runt om i Sverige framöver.
Att vara värd för konferensen gick utmärkt, tyckte hon.
– Det gick mycket bra! Det underlättar att förbundet hjälper till med inbjudningarna till föreningarna runt om i Sverige. Kul att få visa upp vad i gör i Halland och förhoppningsvis inspirerar detta andra.
Ett strikt tema är bra för att få till en effektiv konferens, tror hon.
– Det är bra att kunna fokusera på några punkter. Då många föreningar jobbar ideellt kan det vara svårt att ta ledigt från sitt riktiga jobb. Tiden är knapp även för de som jobbar med Marknadsföreningen i Halland dagligen.
På morgonen efter konferensdagen fick deltagarna chans att vara med på Marknadsföreningen i Hallands 50-årsjubileum. Eventet var folkfyllt och gästades av både komikern Peter Wahlbeck och föreläsaren och författaren Elizabeth Kuylenstierna.
Den förstnämnde hann också med att ge jubilarföreningen en tavla i present. Canita Dagård tror att det ger mycket också att vara med på andra föreningars event live, och inte bara diskutera.
– Hade varit intressant att vara med på nåt event även när nästa års konferens hålls så man kan se hur andra jobbar! säger hon.
ordfmih
Joakim Gustafsson, som är ordförande i Marknadsföreningen i Halland, var också nöjd.
– Mycket bra att få en insyn i vad Marknadsförbundet gör och att träffa andra likasinnade.
Vad kommer du ta med dig därifrån?
– Vi blir starkare tillsammans!
Linda Lundström kom från Marknadsföreningen i Jönköping, där hon är ny styrelsemedlem.
– Konferensen gav mig en djupare förståelse för vilka Sveriges Marknadsförbund är och hur Sveriges olika Marknadsföreningar arbetar. Konferensen var därför både lärorik och inspirerande. Åker gärna på fler!
Med sig därifrån tar hon alla härliga tips och nyttiga råd som övriga konferensdeltagare bjöd på.
– Allt från spännande föreläsare och ämnen till mer administrativa saker. Och så klart ett stort sug efter en spavistelse på Hotel Tylösand.
IMG_2315-2