5 september 2024

Pressrelease Senior Talent Award

Polismyndigheten med Anders Nilback i spetsen har tilldelats utmärkelsen
Senior Talent Award Årets organisation 2024!

Motiveringen är:

“Vi befinner oss i en osäker tid, där kriser och konflikter avlöser varandra. Att allt som rör trygghet och säkerhet toppar samhällsagendan är allt annat än förvånande.

Att kompetensbehoven beskrivs som omfattande i de sektorer som ska göra jobbet är oroande – men inte olösligt.

För att möta de samhällsutmaningar vi står inför, behöver vi anlägga nya perspektiv på grundläggande begrepp som kompetens, förmåga och potential. Det krävs också en övertygelse om att de personer som behövs för att lösa uppgifterna verkligen går att finna.

Att se mervärdet i livserfaren kompetens, att lyckas attrahera den och att lyckas ställa om den mot helt nya uppgifter, blir för allt fler arbetsgivare avgörande förmågor.

En annan viktig aspekt på alla områden där både uppgift och personalstyrka växer, blir att säkerställa en trygg, hållbar och väl fungerande arbetsmiljö. Även där blir de som varit med lite längre en värdefull kraft.

Årets pristagare har mot bakgrund av allt det nyss nämnda, gång efter annan, flyttat gränserna i rätt riktning – och har dessutom på ett föredömligt konkret och kommunikativt sätt motverkat ålderism.

Årets pristagare är en ytterst samhällsviktig aktör som genom många små och stora kompetensutvecklande steg tar höjd för att trygga den pågående samhällsutvecklingen, på flera plan.

Detta är värt att uppmärksamma, så att fler kan ta intryck.

Årets Senior Talent Award i kategorin organisation går till Polismyndigheten och dess ambassadör Anders Nilback!”

Sveriges Marknadsförbund arbetar med ledarskapsfrågor och kompetensutveckling och vill lyfta personer och organisationer som är med och omdefinierar stereotypa begrepp och förlegade åldersstrukturer när det gäller ålder kopplat till jobb och kompetens. Sveriges Marknadsförbund vill med priset göra ett statement så att fler inspireras att fortsätta skapa tillväxt och trygghet i svenskt näringsliv. Sveriges Marknadsförbund stiftade utmärkelsen Senior Talent Award år 2021. 


Ordförande för juryn:
John Mellkvist, Generalsekreterare för Pluskommissionen (Juryordförande)
Francesca O’Brien, VD Sveriges Marknadsförbund
Åsa Edman, VD TNG
Pernilla Oldmark, EVP People & Culture Axel Johnson
Maja Englund, Chef marknad och kommunikation SPP
Mattias Munter, Kommunikationschef Skandia

Tidigare vinnare

Vinnare 2023

🏆 Camilla Läckberg (individ)
🏆 Northvolt (företag)
🏆 57:orna (organisation) 

Vinnare 2022

🏆 Tomas Ledin (individ)
🏆 Axel Johnson Group (företag)

Vinnare 2021

🏆 Spendrups presschef Rose-Marie Hertzman (individ)
🏆 ICA (företag)