10 januari 2018

Medlemsföretag entreprenör Mita Magnusson

Mita Magnusson, grundare/ägare av Mitas Mat
Berätta hur kom du på idéen att starta upp Mitas Mat?
Jag tyckte att folk skulle få bestämmaMita själv vad dom ska äta. Det var när jag stod och packade mina egna lådor med färdigmat som jag frågade mig – vem är jag som ska bestämma innehållet i lådorna.
Sen att alla lådor hade samma mängd mat, vi har ju olika förutsättningar, vi äter olika mycket, har ex glutenintolerans och kan inte äta vissa produkter då blir det onödig släng. Det är dessutom den största miljöförstöringen just all mat som kastas och tänk vad tragiskt för t ex kossan som får mista livet och så hamnar den i papperskorgen. Tragiskt eller hur.
Det här var 2005 när jag hade köpt mitt eu godkända produktionskök i Vällingby.
Vad är roligast med att driva eget företag?
Kicken med att se något att växa från ide till en färdig produkt. Alla egna företagare är ju lite av en gambler. Man måste tro på sin produkt så att man kan övertyga andra.
Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har jobbat i vårt familjeföretag CM GRUPPEN sedan jag var 17 år där jag bl a drev under 12 år bemanningsföretaget CM Personal.
Mellan 1992 – 1998 hade jag även en liten aerobicstudio med gym och solarium i Kristineberg, är en gammal areobicintruktör.
2001 blev det en helt ny bana, skrev en GI kokbok 2002/2003 så startade GI Boden hösten 2003 i Bromma. Det var en butik med långsamma kolhydrater som quinoa, dinkelkorn, korn etc etc och här var allt sockerfritt.
Efter 6 månader kändes det som att det var dags för ett nytt steg och då köpte jag ett cafe i Odenplan som 2005 blev ett matcafe med god och bra mat som producerades i mitt produktionskök Food for life.
Nu började jag även leverera till dagligvaruhandeln och hade mycket catering. Tyvärr blev det här en jobbig slitsam resa både mentalt och pengamässigt det var inte så många som brydde sig om kost och hälsa då.
Tur att allt går framåt för idag är alla mycket mer medvetna.
Vad kännetecknar Mitas Mat?
Ren bra smakfull mat, så nära hemlagad man kan komma.
Vilken är din målgrupp?
Alla som vill äta bra mat, dom som förstår att MAT = kroppens bensin. Vi blir och mår vad vi äter.
Var kan jag köpa Mitas Mat?
Idagsläget i Stockholms området men i hela Sverige under året både i dagligvaruhandeln och på webshopen. Premiärbutiken var på ICA Kvantum Larsberg, Lidingö
Vad är det som driver dig?
Tjäna pengar såklart men jag brinner för att människor ska må så bra det bara går. Det är absolut den största driften. Idag handlar all prat om mat då är det viktnedgång och olika dieter inte om ett välbefinnande.
Och det måste vara en riktigt stor passionerad kärlek till något sånt här för vägen hit har varit en kostsam historia, i allt från att leta fabriker, misslyckanden med fabriker, ta fram produkten, alla duktiga konsulter som hjälper till där man brister själv.
Vilka utmaningar står du inför just nu?
Övertyga lite skeptiska inköpare, det är ett nytt sätt att tänk färdig måltid. Sedan att få ihop logistiken, cashflow och sist men inte minst få ihop ett dreamteam att jobba heltid med ( idag är det superduktiga konsulter)
När du har gäster på middag bjuder du då på Mitas Mat?
Såklart!