Om oss:

Om medlemskap

Som medlem i Sveriges Marknadsförbund får du en rad förmåner

Information, nätverk, kontakter och möjlighet att påverka

Sveriges Marknadsförbund är en intresseorganisation. Företag, organisationer och myndigheter är medlemmar. Ofta är det marknadschef, kommunikationschef, VD samt nära medarbetare som är våra kontaktpersoner. Förbundet bevakar nyheter och forskning inom marknadsföringsområdet och har fri rådgivning för sina medlemmar. Förbundet är statlig remissinstans i frågor som gäller lagar, regler och förordningar kring marknadsföring.

Sveriges Marknadsförbund är även paraplyorganisation för de lokala Marknadsföreningarna runt om i landet och knyter samman till ett nätverk av marknadsförare från norr till söder.

Företagsmedlemmar erhåller:

E-tidning, omvärldsbevakning, analyser, kunskapsförmedling

Trender & Tendenser, 10 nummer per år
Vår digitala tidning ger analys, fördjupning och omvärldsbevakning inom yrkesområdet och hjälper läsarna att bli bättre marknadsförare. Se tidigare utgåvor

Artikelarkiv
Exklusivt för våra medlemmar finns på vår hemsida ett arkiv med samtliga artiklar från Trender & Tendenser.
Artikelarkiv

Tendensdagen, 5 biljetter per företag
Ett heldagsseminarium för marknadsförare och kommunikatörer, med inspirerande talare som sprider kunskap och eftertanke. Ett bra tillfälle för förkovran, nätverk och mingel. Tendensdagen är alltid i oktober. Biljetterna släpps första veckan i juli varje år och kan beställas direkt från info@svemarknad.se. Läs om föreläsningarna på senaste Tendensdag

Kunskapsdagarna, 2 biljetter per företag
En dag då du fritt får träffa flera av Sveriges Marknadsförbunds rådgivare på en och samma gång. En bra dag för snabb uppdatering på flera viktiga ämnen. Seminariedagen äger rum på vårterminen.

Forskarsamtal
Forskare berättar om sina rön inom områden som berör marknadsföring, ledarskap eller närliggande ämnen.
En seminariedag med enbart marknadsföringsforskning erbjuds medlemmarna. Även på Tendensdagen och i vår tidning Trender & Tendenser presenteras kontinuerligt forskare inom marknadsföring och kommunikation.
Ett pris till året forskare delas ut på Tendensdagen.

Almedalen – VIP-inbjudan till seminarier, paneldebatter och mingel
Sveriges främsta tillfälle till opinionsbildning och åsiktsutbyte. Sveriges Marknadsförbund deltar i Almedalsveckan med seminarier och debatt. Våra medlemmar har självklart företräde till våra arrangemang.

Styrelsebanken
Det behövs fler marknadsförare i bolagens styrelser. I vår styrelsebank matchar vi kandidater med rätt bakgrund och kunskap med lämpliga företag som behöver öka sin marknadsföringskompetens i styrelsen. Intresseanmälan.

Rådgivning och bollblank

Som medlem i Sveriges marknadsförbund kan du kostnadsfritt ställa frågor. Varmt välkommen att höra av dig. info@svemarknad.se
Behöver du stöd och rådgivning inom juridik och marknadsrätt, varumärkesfrågor, offentligupphandling, digitala frågor eller specifikt om LinkedIn  – se nedan

Juridisk rådgivning
Medlemmarna har tillgång till kostnadsfri rådgivning från experter inom marknadsrätt och immaterialrätt. Mer information finner du här.

Varumärkesfrågor
Har ni en fråga om varumärken eller varumärkesuppbyggnad. Mer information finner du här.

Rådgivning om offentlig upphandling
Sveriges Marknadsförbunds medlemmar har tillgång till rådgivning inom offentlig upphandling. Mer information finner du här.

Rådgivning inom digital marknadsföring och webbanalys
Som medlemmar i Sveriges Marknadsförbund har ni tillgång till kostnadsfri rådgivning inom området digital marknadsföring, med fokus på webbanalys. Mer information finner du här.

Rådgivning vid byråupphandling
Medlemmarna har tillgång till kostnadsfri rådgivning i byråvals-frågor. Mer information finner du här.

Rådgivning om LinkedIn för marknadsförare
Medlemmarna har tillgång till kostnadsfri rådgivning . Mer information finner du här

Kurser och mentorprogram till medlemspriser

Kurser och mentorskap
Sveriges Marknadsförbund kan arrangera skräddarsydda kurspaket, även öppna kurser i aktuella ämnen erbjuds.
Ett annat exempel på speciellt anpassade utvecklingsprogram är mentorprogrammen där mentor och adept matchas samman för att passa så bra ihop med behoven som möjligt. I det ordinarie mentorprogrammet har mentorn lång arbetslivserfarenhet och kan bidra till sin adepts utveckling.

Det omvända mentorsprogrammet är avsett för seniora marknadsförare som behöver komma i kontakt med en yngre person som är hemma i den digitala världen.

 

Utmärkelser och priser

Sveriges Marknadsförbund delar varje år ut ett antal priser.

Årets Marknadsföringsbok” väljs årligen av en namnkunnig jury från näringslivet och universitetsvärlden, bland nyutgiven litteratur inom marknadsföringsområdet. Årets Marknadsföringsbok och tidigare vinnare. Läs om nominerade böcker under året och se filmintervjuer med författarna.

Priset ”Årets Forskare inom marknadsföring och kommunikation”  – Syftet med priset är att lyfta fram forskare och belysa deras arbete samt att få allmänheten och speciellt den yngre generationen att förstå vikten av forskningens betydelse.

Priset ”Årets Marknadsförening” går till en av de lokala marknadsföreningarna som utmärkt sig speciellt och bidragit till sina medlemmars utveckling. Styrelsen för Sveriges Marknadsförbund utser vinnare, bland föreningar som nominerats av förbundets anställda.

Utmärkelsen ”Årets Styrelseledamot” delas ut årligen. Medlemmar i Sveriges Marknadsförbund, samt i de lokala föreningarna, kan nominera lämpliga kandidater.

Platsannonsering

Söker du nya medarbetare? I företagsmedlemskapet ingår att du kan platsannonsera kostnadsfritt i våra kanaler.
Kontakta francesca@svemarknad.se

Medlemskap

Företagsmedlemskap (medlemskap för alla i företaget)

Årsavgift: 24.000 exklusive moms.
Avgiften består av: Medlemsavgift 1.400kr, serviceavgift 22.600 kr, (OBS avdragsgill!) + moms 5.650:-

Vänligen kontakta Francesca O’Brien Apelgren vid andra former av medlemskap.
francesca@svemarknad.se

Vissa medlemmar kan ha äldre avtal som ej finns ovan. Kontakta oss för mer info.

Bli ny medlem

Anmäl ny medlem här