Om oss:

Styrelse

Ordförande


Niclas Fröberg
Grundare/ordförande TreKronorMedia

 

Ledamöter


Angelica Sandgren
Varumärkesansvarig HSB

 


Helene Löfgren
Marknadsdirektör Sector Alarm

 


Karin  Nygren

CMO, Chef digitalisering Upplands Motor

 


Linda Palmgren

Vd Starcom

 

Patrik Söder_beskuren
Patrik Söder

Chef marknad SBAB

 


Peter Kjellberg

CMO Dometic Group

 

Valberedning

Peter Wissing
Seniorkonsult, Evimetrix AB

 

Elisabeth Trotzig
Reklamombudsmannen

 

Vd

Francesca O’Brien Apelgren
Vd, Sveriges Marknadsförbund

 

 

 

Meg Tivéus

Meg Tivéus är en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga företagsledare och har bland annat varit VD för Svenska Spel, vice VD på Posten, divisionschef inom Åhléns och Holmen. Hon har blivit utsedd till en av landets mäktigaste kvinnor.

Förutom en examen som civilekonom från Handels har Meg Tivéus studier i psykologi, sociologi och medicin i sin kunskapsmassa. Idag arbetar Meg Tivéus med många styrelseuppdrag. Förutom sitt ordförandeskap i Sveriges Marknadsförbund är hon även ordförande i Folktandvården i Stockholm AB, Arkitektkopia AB och Frösunda LSSAB. Hon har dessutom uppdrag för Swedish Match, Cloetta, Billerud, Nordea Fonder och Svenskt Kulturarv.

Monica Oldsberg

Monica Oldsberg är f.d. vice ordförande i Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen och styrelserepresentant i föreningen under 7 år. Numera är Monica känd osthandlare i Höganäs.

Kuriosa: Monica har tidigare drivit Strand Hotell i Arild med tillhörande hotell- & konferensverksamhet.

Eva-Karin Dahl

Sedan februari 2012 VD för Homemaid. Eva Karin har tidigare varit Chief Operating Officer på Elite Hotels of Sweden AB, tidigare verksam inom SAS bl a som chef för lojalitetsprogrammet EuroBonus, satt upp lågprisbolaget Snowflake samt varit ansvarig för Försäljning och Distribution för SAS Gruppen. Har även arbetat med försäljning av applikationer i ”krysset mellan IT och telekommunikation” under två år i San Francisco.

Eva-Li Gonner

Affärsområdeschef på DN. Ansvarar för analys, säljutveckling och marknadsföring på DN Annonsförsäljning. Lång erfarenhet på DN bl a som säljare, affärsområdeschef för resor och chef för affärsutveckling och digitala medier.

Eva-Li är också styrelseledamot i bl a Hemnets styrelse

Kajsa Hedberg

Kajsa är vice ordförande i styrelsen. Kajsa Hedberg är ordförande i Marknadsföreningen i Skellefteå och affärsområdeschef Skellefteå Kraft AB. Ansvarig för affärsområde Kommunikation.

Till Kajsa Hedbergs tidigare erfarenheter hör: managementkonsult, mentor och projektledare på Icon MediaLab, McKinsey & Co, IT-konsult, projektledare på Cap Gemini. Hon har varit strategisk rådgivare till företagsledningar i Sverige, övriga Europa och Afrika i affärsfrågor relaterade till digital kommunikation. Hon har varit högskoleadjunkt, universitetslärare Uppsala Universitet, undervisat universitetsstuderande och doktorander i operationsanalys.
Utvecklat nya kurser. Dessutom har hon haft egen konsultverksamhet, rådgivare till styrelser och ledningsgrupper i frågor kring strategi och organisation.

Stefan Nerpin

Stefan är vice ordförande i styrelsen. Stefan Nerpin, Group Vice President of Communications and External Relations på det norska riskbolaget DNV.
Stefan är också styrelseordförande i pr-byrån Mnml Agency.

Tidigare koncernmarknadschef för bank- och finansgruppen SEB och dessförinnan koncernmarknadschef för energikoncernen Vattenfall. Före det global varumärkes- och kommunikationschef för transportkoncernen TNT på huvudkontoret i Amsterdam, Holland och dessförinnan informations- och marknadsdirektör för TNT Norden, Baltikum och Ryssland. Stefan har mångårig konsultbakgrund som affärsområdeschef och seniorkonsult på internationella PR-byrån Burson-Marsteller, reklambyrån Sandberg Trygg och marknads- och mediaundersökningsföretaget The Nielsen Co.

Peter Nyström

Peter Nyström arbetar som managementkonsult sedan 1980. Dessförinnan var han under fem år verksam inom Fordkoncernen samt fem år inom verkstadsindustrin.

Peter Nyström har examina i ekonomi och beteendevetenskap. Han var amanuens och doktorand innan sitt inträde i näringslivet. Uppdragsgivarna har i princip varit börsnoterade bolag eller motsvarande och uppdragen har varit av långvarig karaktär.

Francesca O'Brien Apelgren

Francesca O´Brien Apelgren

Francesca Orien Apelgren är VD för Marknadsföreningen i Stockholm sedan drygt 3 år. Hon har arbetat med marknadskommunikation de senaste 20 åren. Francesca har arbetat på köparsidan såsom marknadsdirektör på Viasat, Everyday.com, Letsbuyit.com. Hon har också erfarenhet av konsultsfären som vice vd och projektledare på reklambyrå.