Om oss:

Bli medlem

Medlemskap i Sveriges Marknadsförbund

Sveriges Marknadsförbund är en intresseorganisation som kompetensutvecklar individerna på företag, organisationer och myndigheter.

Sveriges Marknadsförbund är en remissinstans och bevakar vad som händer i marknadskommunikationens samtliga discipliner.

 I en digitaliserad värld går allt fort och därför är det av yttersta vikt att alla på en marknads- och kommunikationsavdelning är uppdaterade och har koll på de olika plattformarna, verktygen och är uppdaterade om vad som händer i sin omvärld.

Det är viktigt att hålla sig ajour med utvecklingen och ha tillräcklig med aktuell kunskap för att kunna göra sitt arbete och vara konkurrenskraftig. För att inte bli omsprungen gå med idag!

Ett medlemskap för ditt företag kostar

Årsavgift: 24.000 exklusive moms.
Avgiften består av: Medlemsavgift 1.400 kr, serviceavgift 22.600 kr (OBS avdragsgill!) + moms 5.650:-

Medlemsansökan är bindande. Medlemskapet löper årsvis och förnyas automatiskt, om det inte sägs upp tre månader innan förnyelsedatum.

 Sveriges Marknadsförbunds integritetspolicy

Kontakta Francesca O’Brien Apelgren för ett medlemskap
francesca@svemarknad.se  070 – 660 6067

 Francesca_edited-2-150x150-1
Här följer en sammanfattning på allt som ingår:
Som medlem i Sveriges Marknadsförbund får du en rad förmåner

Information, nätverk, kontakter och möjlighet att påverka

Sveriges Marknadsförbund är en intresseorganisation. Företag, organisationer och myndigheter är medlemmar. Ofta är det marknadschef, kommunikationschef, VD samt nära medarbetare som är våra kontaktpersoner. Förbundet bevakar nyheter och forskning inom marknadsföringsområdet och har fri rådgivning för sina medlemmar. Förbundet är statlig remissinstans i frågor som gäller lagar, regler och förordningar kring marknadsföring.

Företagsmedlemmar erhåller:

E-tidning, omvärldsbevakning, analyser, kunskapsförmedling

Trender & Tendenser, 10 nummer per år
Vår digitala tidning ger analys, fördjupning och omvärldsbevakning inom yrkesområdet och hjälper läsarna att bli bättre marknadsförare. Se tidigare utgåvor

Artikelarkiv
Exklusivt för våra medlemmar finns på vår hemsida ett arkiv med samtliga artiklar från Trender & Tendenser.
Artikelarkiv

Tendensdagen, 5 biljetter per företag
Ett heldagsseminarium för marknadsförare och kommunikatörer, med inspirerande talare som sprider kunskap och eftertanke. Ett bra tillfälle för förkovran, nätverk och mingel. Tendensdagen är alltid i oktober. Biljetterna släpps första veckan i juli varje år och kan beställas direkt från info@svemarknad.se. Läs om föreläsningarna på senaste Tendensdag

Kunskapsdagarna, 5 biljetter per företag
En dag då du fritt får träffa flera av Sveriges Marknadsförbunds rådgivare på en och samma gång. En bra dag för snabb uppdatering på flera viktiga ämnen. Seminariedagen äger rum på vårterminen.

Forskarsamtal
Forskare berättar om sina rön inom områden som berör marknadsföring, ledarskap eller närliggande ämnen.
En seminariedag med enbart marknadsföringsforskning erbjuds medlemmarna. Även på Tendensdagen och i vår tidning Trender & Tendenser presenteras kontinuerligt forskare inom marknadsföring och kommunikation.
Ett pris till året forskare delas ut på Tendensdagen.

Almedalen – VIP-inbjudan till seminarier, paneldebatter och mingel
Sveriges främsta tillfälle till opinionsbildning och åsiktsutbyte. Sveriges Marknadsförbund deltar i Almedalsveckan med seminarier och debatt. Våra medlemmar har självklart företräde till våra arrangemang.

Styrelsebanken
Det behövs fler marknadsförare i bolagens styrelser. I vår styrelsebank matchar vi kandidater med rätt bakgrund och kunskap med lämpliga företag som behöver öka sin marknadsföringskompetens i styrelsen. Intresseanmälan.

Rådgivning och bollblank

Som medlem i Sveriges marknadsförbund kan du kostnadsfritt ställa frågor. Varmt välkommen att höra av dig. info@svemarknad.se
Behöver du stöd och rådgivning inom juridik och marknadsrätt, varumärkesfrågor, offentligupphandling, digitala frågor eller specifikt om LinkedIn  – se nedan

Juridisk rådgivning
Medlemmarna har tillgång till kostnadsfri rådgivning från experter inom marknadsrätt och immaterialrätt. Mer information finner du här.

Varumärkesfrågor
Har ni en fråga om varumärken eller varumärkesuppbyggnad. Mer information finner du här.

Rådgivning om offentlig upphandling
Sveriges Marknadsförbunds medlemmar har tillgång till rådgivning inom offentlig upphandling. Mer information finner du här.

Rådgivning Contentmarketing, Digital Kommunikation
Har du en fråga om digitala strategier, digital kommunikation eller innehåll i sociala medier?
Som medlem kan du kostnadsfritt ställa en fråga till vår expert på området. Mer information finner du här.

Rådgivning filmproduktion
Har du frågor om filmproduktion, spridning av film eller allmänt om hur du ska arbeta med film som ett kommunikationsverktyg i din interna och externa kommunikation?
Som medlem i Sveriges Marknadsförbund kan du kostnadsfritt ställa en fråga till vår expert på området.
Mer information finner du här.

Rådgivning vid byråupphandling
Medlemmarna har tillgång till kostnadsfri rådgivning i byråvals-frågor. Mer information finner du här.

#sistabriefen  #metoo
Tillsammans kan vi skapa en mer inkluderande bransch, fri från trakasserier och diskriminering:
Elva branschorganisationer har samlats för att arbeta med frågorna i #sistabriefen.
Ring 08 – 480 040 00 för stöd och rådgivning. Uppge #sistabriefen

Övriga marknadsföringsfrågor
Kontakta gärna francesca@svemarknad.se

Kurser och mentorprogram till medlemspriser

Kurser och mentorskap
Sveriges Marknadsförbund kan arrangera skräddarsydda kurspaket, även öppna kurser i aktuella ämnen erbjuds.
Ett annat exempel på speciellt anpassade utvecklingsprogram är mentorprogrammen där mentor och adept matchas samman för att passa så bra ihop med behoven som möjligt. I mentorprogrammet har mentorn lång arbetslivserfarenhet och kan bidra till sin adepts utveckling.

Utmärkelser och priser

Sveriges Marknadsförbund delar varje år ut ett antal priser.

Årets Marknadsföringsbok” väljs årligen av en namnkunnig jury från näringslivet och universitetsvärlden, bland nyutgiven litteratur inom marknadsföringsområdet. Årets Marknadsföringsbok och tidigare vinnare. Läs om nominerade böcker under året och se filmintervjuer med författarna.

Priset ”Årets Forskare inom marknadsföring och kommunikation”  – Syftet med priset är att lyfta fram forskare och belysa deras arbete samt att få allmänheten och speciellt den yngre generationen att förstå vikten av forskningens betydelse.

Utmärkelsen ”Årets Styrelseledamot” delas ut årligen. Medlemmar i Sveriges Marknadsförbund, samt i de lokala föreningarna, kan nominera lämpliga kandidater.

Platsannonsering

Söker du nya medarbetare? I företagsmedlemskapet ingår att du kan platsannonsera kostnadsfritt i våra kanaler.
Kontakta francesca@svemarknad.se