Laddar evenemang

« Alla evenemang

Studiebesök Skansen

27 maj kl 08:20 - 10:00

Yvonne Nordlind_Skansen
Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef

Studiebesök 27 maj på Skansen och
Baltic Sea Science Center!

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum grundat år 1891 av Artur Hazelius.

 

Program

Vi träffas kl 08.20 vid Skansens entré där vi välkomnas av Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef på Skansen.

Frukost och visning av Baltic Sea Science Center
Efter frukost och information från Yvonne Nordlind får vi följa med under ytan till Baltic Sea Science Center – ett nytt kunskapscenter om Östersjön.
Anna Björn enhetschef på Baltic Sea Science Center berättar om Östersjöns utmaningar och ger oss en intressant inblick i  de undervattensmiljöer som finns från strandnära skärgård till öppet hav.  Vi får guidad tur i centrets akvarium. Anna Björn har stor kärlek till allt stort och smått som lever i Östersjön och en förmåga att förmedla den kärleken på ett begripligt sätt.

Sveriges turism och besöksnäring är en växande sektor som har stor betydelse för en hållbar tillväxt och sysselsättning i hela landet.
Nöjesanläggningar runt om i Sverige stärker kontinuerligt sitt erbjudande till gästerna och Skansen kan 2019 visa på ett rekordår med 1.434.482 gäster. Att fler besökare har sökt sig till friluftsmuseet beror på en ökad försäljning av årskort samt museets nysatsning på det publika erbjudandet under året som gått. I april 2019 invigdes Baltic Sea Science Center, ett nytt kunskapscenter om Östersjön.

Följ med under ytan och upplev Östersjöns fantastiska mångfald!

Skansen_logga

Vatten och hållbarhet

Skansen är en bevarandeorganisation – Skansen bidrar till artbevarande, kulturhistorisk utveckling, kunskap om biologisk mångfald samt ett hållbart samhälle, i egen regi eller indirekt via andra aktörer både nationellt och internationellt.

Skräpfria hav och rent vatten är stora utmaningar för hela världen men också för oss i Sverige och på Skansen. På Skansen berättar man hur man levde förr, vad man gjorde, vad man åt, hur man byggde hantverkstraditioner och mycket mer. Vatten har på olika sätt genom historien varit en knapp och inte alltid helt ren resurs. Idag ser vi att vattentillgången i delar av Sverige tryter under sommaren och vi måste börja tänka på ett nytt sätt och använda vatten på ett hållbart sätt.

Baltic Sea Skansen
Baltic Sea Science Center. Foto: Pernille Tofte.

Varmt välkommen, du kommer väl med?!

Dag: 27 maj
Tid: 08.30 – 10.00
Plats: Skansen, Djurgården, Stockholm

 

Noshow debiteras

Avbokning sker senast 2 vardagar innan eventet till annika@svemarknad.se
Platsen kan överlåtas till annan person – namnjustering sker till annika@svemarknad.se
Vid utebliven närvaro utgår avgift på 395 kr ex moms. Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.

Detaljer

Datum:
27 maj
Tid:
08:20 - 10:00
Event Categories:
, ,

Arrangör

Sveriges Marknadsförbund

Plats

Skansen
Djurgårdsslätten 49-51, Stockholm, 115 21 Sverige
+ Google Map