Laddar evenemang

« Alla evenemang

  • Evenemanget har varit.

Så hanterar du GDPR – Kronoberg

15 Nov kl 08:00 - 17:00

Med anledning av att den nya dataskyddsförordningen snart träder ikraft bjuder vi in till en halvdagskurs där Advokaterna Daniel Tornberg och Alexander Jute från MarLaw går igenom de mest aktuella frågorna för dig som använder personuppgifter i marknadsföringssyfte.

Regelverket som styr hur man får använda sig av personuppgifter får en helt ny form från och med maj nästa år. Då träder dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft. Den reglerar all data som direkt eller indirekt kan knytas till en viss fysisk person, t.ex. telefonnummer, e-post, IP-adresser m.m. Hanterar ditt företag eller organisation sådana uppgifter omfattas ni av det nya regelverket och det är hög tid att vidta anpassningsarbetet.

Under kursen presenteras de mest väsentliga förändringarna som varvas med praktiska tips om hur du kan förbereda din organisation på de nya kraven så att du kan hantera CRM-register och personaluppgifter på ett korrekt sätt.

Kursen äger rum den 15 november 2017, klockan 13:00 – 16:00 på World Trade Center i Växjö.

Kursen kommer att behandla:
Vad gäller vid personuppgiftsbehandling i sociala medier?
Vad innebär kravet på samtycke till direktreklam i förhållande till personuppgiftsbehandling?
Överföring av personuppgifter till USA: betydelsen av EU:s ”sköld för skydd av privatlivet”
Vilka avgörande förändringar innebär nya dataskyddsförordningen?
Informationskrav
Profilering
Hur ska samtycken hanteras?
Direktmarknadsföring – vad gäller?
Rutiner för personuppgiftshantering
Integritetspolicy
Skärpta sanktioner
Kontakter med tillsynsmyndighet
Målgrupp
Kursen riktar sig till alla som använder personuppgifter i sin marknadsföring. Kursen syftar till att ge dig en grundläggande förståelse för de legala utmaningarna samt ge dig praktiska tips om hur du kan förbereda dig inför förordningens krav.

Kostnad: 2.495 kr + moms (icke medlemmar 4.495 kr + moms) Anmälan är bindande.

Anmälan: annika@svemarknad.se  073-052 00 91. Ange din fakturaadress på anmälan.

Daniel Tornberg och Alexander Jute är advokater på Advokatfirman MarLaw och har mångårig erfarenhet som ombud med särskild inriktning på kommunikationsintensiva företag, aktiva i branscher såsom media, reklam, fordon, finans, telekom, detaljhandel, konsumentelektronik, IT, etc. De är särskilt inriktade på marknads- och immaterialrätt samt IT-rätt och även frågor som rör dataskydd och personlig integritet. Verksamma som processombud vid domstol och skiljeinstitut och biträder vid förhandlingar med myndigheter såsom Datainspektionen, Konsumentverket och privata organ såsom Reklamombudsmannen och DM-nämnden. Vidare föreläser de löpande vid bland annat Stockholms universitet och utbildningsinstitut samt vid internutbildningar för företag och organisationer.

Detaljer

Datum:
15 Nov
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemangskategori:
Webbplats:
http://www.krom.nu/15_11_GDPR.html

Arrangör

Sveriges Marknadsförbund

Plats

World Trade Center
Jungmansgatan 12, Malmö,
+ Google Map